Nu subestima niciodată cât de repede se pot deteriora lucrurile într-un sector volatil precum criptomoneda, în special pe o piață ursară. Prețurile pot scădea întotdeauna în departamentele de iarnă cripto, iar scăderile se pot înmulți peste noapte. 2022 a fost un an al infecțiilor nesfârșite; Cu toată lumea concentrată pe Binance, minerii de prestigiu Bitcoin (BTC) au rămas fără afaceri.

Săptămâna aceasta, compania minieră Core Scientific a depus faliment la capitolul 11. Greenridge, un alt miner, a primit o linie de salvare pentru restructurarea datoriilor de 74 de milioane de dolari de la New York Digital Investment Group. Bitcoin este cea mai valoroasă marfă de pe o piață ursară, dar minerii trebuie să țină luminile aprinse.

Nu toate știrile sunt negative pe frontul minier. Săptămâna aceasta, minerul german Northern Data a raportat că se așteaptă să genereze până la 206 milioane de dolari în venituri din operațiunile sale miniere în acest an. De asemenea, nu are datorii financiare în contabilitate, oferindu-i mai multă flexibilitate pentru a face față condițiilor pieței.

Crypto Biz din această săptămână aruncă o privire asupra problemelor financiare ale Core Scientific, avertismentului de rechemare a FTX, grupului de potențiali ofertanți ai lui Celsius și cea mai recentă incursiune intelectuală a Visa în cripto.

Bitcoin Miner Core Scientific depune dosare de faliment la capitolul 11

Contagiunea criptografică s-a răspândit în industria minieră Bitcoin, minerul Core Scientific ar fi depus faliment la capitolul 11 ​​în Texas. Vestea a venit la doar câteva zile după ce un creditor a oferit Core Scientific 72 de milioane de dolari pentru a-și sprijini finanțele în mijlocul pieței urs. Acea înțelegere nu a avut loc. Cu toate acestea, se spune că Core își va continua operațiunile miniere și nu are de gând să-și lichideze BTC rămase. Compania a fost forțată să descarce 9.618 BTC în aprilie pentru a rămâne operațională. Alți mineri Bitcoin resimt, de asemenea, situația și caută diferite mijloace pentru a-și proteja operațiunile în timpul unei piețe urs prelungite.

FTX avertizează că va recupera donațiile și contribuțiile politice

Tocmai când crezi că ai auzit tot ce trebuie să știi despre Sam Bankman-Fried și FTX, apar noi dezvoltări. Săptămâna aceasta, schimbul de criptomonede falimentar a avertizat că oricine a primit donații politice sau contribuții de la SBF sau alți directori FTX ar putea primi aceste fonduri înapoi ca parte a unui proces de recuperare a fondului. Este posibil ca acest lucru să fi fost cauzat de unii beneficiari democrați care s-au prezentat și s-au angajat să returneze fondurile acum contaminate. Știți cine a mai primit donații de campanie de la SBF? Campania electorală a lui Biden din 2020. Până acum, președintele nu a indicat dacă va returna donațiile de 5,2 milioane de dolari pe care SBF le-a făcut campaniei sale în timpul alegerilor prezidențiale din 2020, dar asta s-ar putea schimba. Aceasta este o poveste care merită urmărită.

Celsius acumulează 30 de posibili ofertanți pentru bunurile sale, moțiunea de retragere este aprobată

Celsius, creditor de cripto faliment, a strâns o listă lungă de potențiali cumpărători pentru activele rămase, ridicând un optimism prudent că și-ar putea vinde platforma de retail și afacerile miniere la un preț competitiv. Din septembrie, au fost contactate peste 125 de părți și au apărut 30 de potențiali ofertanți. Ultimul dosar al lui Celsius, parte a procedurii sale de faliment, a sugerat că evaluarea companiei era de 2,6 miliarde de dolari începând cu 25 noiembrie. Compania are o gaură de 1,2 miliarde de dolari în bilanţ. Cu alte cuvinte, sunt datorate utilizatorilor 5,5 miliarde de dolari, față de numai 4,3 miliarde de dolari în active.

Visa Dreams intenționează să vă permită să plătiți automat facturile din portofelul dvs. cripto

În ciuda întregii frici, incertitudini și îndoieli care afectează piața criptomonedei, ne putem baza întotdeauna pe Visa pentru o consolidare pozitivă. Gigantul cărților de credit prietenoase cu criptomonede a propus recent o soluție de afaceri pentru a eficientiza plățile pentru activele digitale. În timp ce se află încă în faza de experiment de gândire, Visa are în vedere o funcție de plată automată care permite utilizatorilor de criptomonede să atragă fonduri direct din portofelele lor auto-custode alimentate de Ethereum. Apoi pot folosi aceste fonduri pentru a efectua plăți automate pentru facturile de telefon, abonamentele Netflix și alte taxe recurente. Este o propunere extrem de tehnică, dar am disecat-o în termeni profani pentru a vă oferi o informație completă.

Înainte de a pleca: Binance este insolvabil sau este doar FUD?

Cât de departe se va răspândi contagia criptografică? Pe măsură ce platformele centralizate cad pe margine, culminând cu prăbușirea FTX în noiembrie, tot mai mulți oameni își îndreaptă atenția către Binance. Securizat sau nu, Binance a fost în centrul controverselor legate de îngrijorările legate de sănătatea sa financiară și de zvonurile că schimbul ar deveni ținta unui proces de spălare a banilor din SUA.Săptămâna aceasta, m-am întâlnit cu Marcel Pechman și Joe Hall pentru a discuta orice merite. pentru Binance FUD. Puteți urmări reluarea integrală mai jos.

Crypto Biz este pulsul dvs. săptămânal al afacerii din spatele blockchainului și cripto, livrat direct în căsuța dvs. de e-mail în fiecare joi.