După reacția negativă din partea comunității primită de la a iniţială Revizuirea politicii de confidențialitate Pe 23 noiembrie, ConsenSys, compania-mamă a MetaMask, a lansat un afirmație reiterați intențiile dvs. de colectare a datelor.

Compania a declarat că politica a transmis întotdeauna modul în care anumite tipuri de informații personale, care ar putea include adrese IP, sunt colectate automat. Potrivit ConsenSys, cele mai recente actualizări au fost într-un act de transparență cu privire la modul în care Infura, apelul implicit al procedurii de la distanță MetaMask, funcționează cu datele utilizatorului.

ConsenSys a remarcat că MetaMask în sine nu colectează adrese IP. Mai degrabă, politica spune că utilizatorii care rulează portofelul prin aplicațiile Infura sunt supuși colectării de date.

Într-un tweet, compania revendicat doar limba politicii a fost actualizată și „nimic” altceva despre politică sau culegerea de date este diferită.

Vorbind cu Cointelegraph, ConsenSys a spus:

„Infura nu exploatează în mod necorespunzător aceste informații, iar ConsenSys nu monetizează aceste informații așa cum fac unele companii Web2”.

Potrivit Consensys, Infura caută în prezent actualizări tehnice pentru a „minimiza colectarea de informații personale, inclusiv tehnicile de anonimizare și minimizarea și eliminarea oricărei colectări și păstrare a datelor”.

Legate de: Crypto rupe monopolul Google-Amazon-Apple asupra datelor utilizatorilor

Actualizările politicii sale au venit pe măsură ce utilizatorii au început să caute opțiunile de stocare a activelor digitale fără custodie după impactul FTX. În ciuda clarificărilor companiei prin canalele sale web oficiale, utilizatorii comunității au răspuns cu scepticism.

niste spus acest lucru oferă un motiv în plus pentru utilizatori să mute activele într-un portofel de depozitare la rece. Alții au cerut recomandări alternative pentru portofel și au reiterat descentralizarea necesară în Web3.

MetaMask are peste 21 de milioane de utilizatori lunar, ceea ce îl face unul dintre cele mai populare portofele auto-custodie din spațiul Web3.