Firma de tehnologie Blockchain ConsenSys va cheltui 2,4 milioane de dolari anual pentru a-și finanța recent lansată MetaMask Grants DAO, cu scopul de a stimula dezvoltarea în continuare a ecosistemului Web3.

Fondul va fi condus de angajații MetaMask care vor gestiona organizația autonomă descentralizată (DAO). DAO va fi responsabil pentru acordarea de granturi dezvoltatorilor care lucrează în afara ConsenSys, care creează produse și servicii în ecosistemul MetaMask și în spațiul mai larg Web3.

Proiectul va avea o durată inițială de 12 luni pentru a-și evalua viabilitatea și succesul, iar DAO va procesa public voturile și propunerile prin SnapShot pe platforma Codefi Activate. ConsenSys angajează 600.000 USD pe trimestru într-un efort de a stimula descentralizarea și adoptarea mecanismelor și modelelor de afaceri Web3.

Directorul global de produse MetaMask, Taylor Monahan, a subliniat accentul pus pe dezvoltarea descentralizată ca un catalizator pentru creșterea ulterioară într-o declarație transmisă Cointelegraph:

„Acest lucru nu numai că va accelera creșterea utilizatorilor cripto confortabili, dar va stimula și adoptarea de către oamenii cripto-curioși cu mai multe căi de implicare.”

DAO în sine este alcătuit din trei componente. Primul este DAO condus de angajați, care este format din peste 900 de angajați ConsenSys cu normă întreagă. Acești angajați vor putea alege să fie membri ai Grants DAO, toți având drepturi de vot egale.

Înrudit: Vulpea albastră: ascensiunea DeFi și nașterea Metamaskului instituțional

A doua parte este un comitet de conducere, sau mini-DAO, format din șapte persoane. Acest comitet va fi responsabil cu identificarea proiectelor cu potențial ridicat, crearea propunerilor de guvernare și actualizarea conținutului extern. De asemenea, vor colecta feedback și vor aduce îmbunătățiri la DAO.

Partea finală este un portofel securizat cu mai multe semnături, supravegheat de ConsenSys, care va gestiona contractul de simbol și trezoreria. De asemenea, va semna tranzacții pentru plățirea fondurilor, precum și jetoane de batere și ardere pe măsură ce angajații se alătură sau părăsesc compania.

Comitetul de conducere MetaMask Grants DAO include co-fondatorii MetaMask, liderul global de produs, liderul Snaps Studios, senior strateg DAO și directorul de inițiative strategice și directorul de management al produsului ConsenSys.

Finanțarea DAO va avea două tipuri de ajutor. Grantul Comitetului de Conducere va fi votat numai de cei șapte membri ai săi, în timp ce Granturile DAO vor fi alocate pentru ca întregul DAO să voteze.