Compania fintech din SUA ZELF a introdus un card de debit Visa anonim care va fi acceptat în oricare dintre cele 80 de milioane de locații Visa din întreaga lume.

Cea mai recentă inițiativă a ZELF este permite Utilizatorii pot deschide un cont curent în dolari americani doar cu numele, e-mailul și numărul de telefon, evitându-i să furnizeze documente, cum ar fi un număr de securitate socială și dovada adresei. Potrivit fintech-ului, potențialii clienți pot deschide un cont curent și pot avea un card de debit virtual anonim, care funcționează cu Apple și Google Pay, în 30 de secunde.

Deținătorii de carduri de debit Visa vor avea opțiunea de a-și finanța conturile prin plăți electronice tradiționale, transferuri bancare și de bani, precum și prin criptoplăți. Deocamdată, utilizatorii pot face depuneri în conturile lor curente și cardurile de debit în USD Coin (USDC), Tether (USDT) și Ether (ETH). Compania a spus că intenționează să adauge cele mai populare 20 de jetoane în catalogul său până la sfârșitul anului.

Colaborarea ZELF cu Visa urmărește să prioritizeze confidențialitatea și securitatea utilizatorilor atunci când vine vorba de tranzacții cu criptomonede.

Elliot Goykhman, fondatorul și CEO-ul ZELF, a declarat că reducerea cerințelor de verificare va atrage mai mulți clienți și va ajuta populația lumii fără servicii bancare să obțină acces la servicii financiare.

Legate de: Visa încheie programul de card de debit cu FTX

În ciuda faptului că se află pe o piață ursară, a existat o creștere în adoptarea metodelor de plată cripto, variind de la carduri cripto la carduri cadou cripto la portaluri de livrare de alimente cripto.

Visa pare să joace un rol esențial atunci când vine vorba de adoptarea criptomonedelor și de creșterea cazurilor de utilizare a criptomonedelor. În octombrie, Visa a depus cereri de marcă comercială care sugerează că compania intenționează să-și extindă amprenta în ecosistemul cripto. Aplicațiile sale de marcă comercială dezvăluie intenția companiei de a gestiona tranzacțiile digitale, virtuale și criptomonede, precum și jetoanele nefungibile și bunurile virtuale.

Pe 27 octombrie, Cointelegraph a raportat că Visa a colaborat cu Blockchain.com pentru a oferi carduri de debit cripto fără taxe de înregistrare sau taxe anuale și fără taxe de tranzacție, permițând în același timp utilizatorilor să câștige 1% din toate achizițiile la criptomonede.