Comisia de Drept din Anglia și Țara Galilor va fi însărcinată cu revizuirea provocărilor juridice internaționale private legate de criptomonede printr-un proiect comandat de guvern.

Analiza, lansată pe 18 octombrie, va oferi claritate asupra modului în care dreptul internațional abordează tehnologiile emergente, cum ar fi criptomonede, active digitale și documentație electronică.

Proiectul de reformă juridică, numit „Active digitale: ce lege, ce instanță?” Veți descrie standardele juridice internaționale actuale și aplicarea acestora în contexte digitale pentru a face recomandări pentru reforme legale pentru a menține legislația britanică relevantă.

Proiectul este sponsorizat de Ministerul Justiției și își propune să elaboreze propuneri de reformă care vor fi publicate spre consultare publică în a doua jumătate a anului 2023.

Anunțul a evidențiat că proliferarea tehnologiei blockchain a generat o serie de probleme de conflict de legi care, la rândul lor, a creat incertitudine juridică pentru utilizatori, organizații și guverne.

Înrudit: 8 lucruri de reținut când Marea Britanie ia în considerare noi legi privind proprietatea cripto

Un obstacol major este luarea în considerare a instanțelor care au puterea sau jurisdicția de a judeca litigiile și ce legi ar trebui aplicate. Acest lucru se datorează și naturii digitale a criptomonedelor și a activelor digitale, cum ar fi jetoanele nefungibile (NFT), care sunt de natură intangibilă, distribuite și dificil de definit din punct de vedere geografic, exacerbând și mai mult considerentele juridice.

Sarah Green, comisar juridic pentru drept comercial și drept comun, a evidențiat dificultatea de a gestiona litigiile juridice care implică spațiul în plină dezvoltare într-o declarație împărtășită cu Cointelegraph:

„Cu activele digitale și alte tehnologii emergente care se dezvoltă rapid în ultimii ani, legile care le susțin și le guvernează s-au străduit să țină pasul. Acest lucru a condus la inconsecvențe între jurisdicții, cu incertitudine cu privire la ce legi ar trebui să se aplice și ce instanțe ar trebui să se pronunțe asupra lor”.

Anunțul a subliniat, de asemenea, scopul său de a sprijini tehnologii digitale inovatoare, cum ar fi criptomonedele în Marea Britanie, deoarece țara încearcă să se stabilească ca un hub pentru adoptarea criptomonedelor.

Comisia de Drept a fost implicată într-o serie de proiecte de reformă juridică care implică contracte inteligente, active digitale și documente de afaceri electronice de la organizații autonome descentralizate. Cointelegraph a contactat Comisia de Drept pentru mai multe detalii despre proiect