Peisajul schimburilor de criptomonede din Canada pare să se consolideze după ce Coinsquare, una dintre cele mai mari platforme de tranzacționare cu active digitale din țară, a achiziționat CoinSmart pentru o sumă nedezvăluită.

Joi, Coinsquare a anunțat că a ajuns la un acord definitiv pentru a cumpăra toate acțiunile emise și în circulație ale subsidiarei deținute în totalitate de CoinSmart, Simply Digital. Odată ce afacerea este finală, CoinSmart va deține aproximativ 12% din cota de proprietate în Coinsquare pe o bază pro forma.

Acțiunile schimbului de criptomonede CoinSmart, care este listat la NEO Exchange, au crescut cu 67% vineri, în mare parte ca răspuns la știri.

Achiziția face din Coinsquare unul dintre cele mai mari schimburi de criptomonede din Canada și își extinde capacitățile operaționale și de afaceri. Fondată în 2014, Coinsquare și-a extins ofertele de servicii pentru a include comerțul cu amănuntul și instituțional, procesarea plăților criptografice și custodia activelor digitale.

CoinSmart a fost co-fondat în 2018 de Justin Hartzman, care a fost și CEO al companiei. În urma achiziției, Hartzman se va alătura echipei executive a Coinsquare.

În calitate de companie cotată la bursă, CoinSmart își dezvăluie situațiile financiare trimestrial. În rezumatul său anual publicat la 1 aprilie, compania a raportat venituri brute de 16,7 milioane de dolari în 2021, o creștere de 357% față de an. Volumul de tranzacționare cu amănuntul a crescut cu 875%, reflectând probabil piața taur Bitcoin (BTC) din 2021.

Legate de: Noul lider al opoziției din Canada este un Bitcoiner

Coinsquare este una dintre cele două schimburi de criptomonede care operează în Canada și se preînregistrează la principalele săi de reglementare, în timp ce aceștia lucrează pentru respectarea deplină a legilor privind valorile mobiliare. Cerințele de preînregistrare au fost stabilite de Administratorii de Valori Mobiliare din Canada sau CSA și permit schimburilor de criptomonede să rămână operaționale în timp ce cererile lor completate sunt revizuite cu CSA.

Într-un interviu acordat Cointelegraph, în marginea conferinței Futurist de la Toronto din august, COO Coinsquare, Eric Richmond, a explicat că schimbul de cripto a fost înregistrat la Investment Industry Regulatory Organization of Canada, sau IIROC, în noiembrie 2020.

Adoptarea criptomonedelor în Canada este în creștere, dar, ca și alte țări, participarea se bazează în mare parte pe condițiile de piață subiacente. Potrivit unui sondaj KPMG, adoptarea este, de asemenea creştere în cercurile instituționale datorită potențialului inovator și a avantajului perceput al criptomonedelor.