China reprezintă 84% din toate aplicațiile blockchain depuse la nivel mondial, potrivit celor mai recente date împărtășite de oficialul guvernamental al țării.

China a rămas departe de piața criptomonedelor. Cu toate acestea, guvernul de la Beijing a sprijinit tehnologia blockchain de bază. Țara a promovat în mod activ utilizarea tehnologiei blockchain de-a lungul anilor și, prin urmare, procentul mare de brevete blockchain nu este surprinzător.

Președintele Xi Jinping a jucat, de asemenea, un rol cheie în promovarea tehnologiei blockchain în curs de dezvoltare. În 2019, președintele a îndemnat cetățenii, companiile tehnologice și părțile interesate din ecosistem să se implice activ și să inoveze cu tehnologia în curs de dezvoltare, deoarece aceasta va juca un rol cheie în viitorul următoarei revoluții industriale.

După cum a raportat anterior Cointelegraph, companiile chineze au depus 4.435 de brevete blockchain într-un an de la aprobarea industriei de către președintele Xi Jinping. Potrivit unui alt studiu, China a reprezentat aproximativ 60% din cererile de brevet blockchain din lume din 2015 până în iunie 2021, urmată de SUA și Coreea de Sud.

Cifra a fost publicată marți de Wang Jianwei, director adjunct al Ministerului Industriei și Tehnologiei Informației. Cu toate acestea, cifrele nu includ o perioadă de timp în care aceste cereri de brevet au fost depuse.

Legate de: Tencent primește brevet pentru cartelul de persoane dispărute bazat pe blockchain

În timp ce China reprezintă cel mai mare număr de cereri de brevet blockchain, rata de aprobare este semnificativ scăzută, doar 19% din totalul cererilor depuse fiind aprobate. raportat China South Morning Post.

Un alt lucru important de remarcat aici este că China nu este foarte mare în domeniul descentralizării, același principiu pe care se bazează tehnologia blockchain. Acest lucru a fost evident din dezvoltarea yuanului digital al țării, în care banca centrală a dezvoltat moneda digitală națională în versiunea organizată a unui blockchain cu control deplin asupra funcționării acestuia, mai degrabă decât folosind abordarea tradițională a rețelei distribuite.