Perspectivele economice pot părea îngrozitoare în acest moment, dar este puțin probabil să afecteze dezvoltarea blockchain, conform CEO Pantera Capital, Dan Morehead. Într-un interviu pentru Real Vision de joi, capitalistul de risc a spus că crede că tehnologia blockchain va funcționa pe baza propriilor sale fundamente, indiferent de condițiile indicate de metricile tradiționale de risc:

“La fel ca orice lucru perturbator, cum ar fi acțiunile Apple sau Amazon, există perioade scurte de timp în care se corelează cu S&P 500 sau cu orice măsură de risc pe care doriți să o utilizați. Dar în ultimii 20 de ani și-a făcut treaba. Și asta este ceea ce Cred că se va întâmpla cu blockchain în următorii zece ani sau orice altceva, își va face treaba pe baza propriilor sale fundamente.”

În prima jumătate a acestui an, Pantera Capital a strâns aproximativ 1,3 miliarde de dolari în capital pentru fondul său blockchain, cu un accent deosebit pe proiecte de scalabilitate, DeFi și jocuri. „Ne-am concentrat foarte mult pe DeFi în ultimii câțiva ani, construim un sistem financiar paralel. Gaming-ul este acum online și avem câteva sute de milioane de oameni care folosesc blockchain. Există o mulțime de proiecte de jocuri foarte interesante. , și există încă multe oportunități în sectorul scalabilității”, a adăugat el.

Cu toate acestea, optimismul pe termen lung contrastează cu scăderea reală a capitalului de risc din industrie. În luna august, s-a înregistrat a patra scădere lunară consecutivă a capitalului la 1,36 miliarde de dolari, potrivit datelor Cointelegraph Research. Intrările reprezintă o scădere de 31,3% față de 1,98 miliarde de dolari din iulie, cu 101 tranzacții încheiate în august, cu o investiție medie de 14,3 milioane de dolari, o scădere cu 10,1% față de iulie.

Iarna cripto era de așteptat să stimuleze consolidarea sectorului, dar cifrele recente de la Crunchbase dezvăluit că doar patru tranzacții au fost încheiate cu firme cripto susținute de VC din Statele Unite în acest trimestru, un eșec față de cele 16 tranzacții din primul trimestru al anului.

Sandeep Nailwal, managing partner la Symbolic Capital, a explicat că piața urs a alungat chiar și marii jucători din industrie:

“Toată lumea se aștepta ca fuziunile și achizițiile să descopere în cripto, în timp ce ne îndreptăm către această piață ursoasă, dar nu am văzut încă acest lucru. Cred că motivul principal pentru aceasta este că recesiunea a lovit industria atât de repede și atât de tare încât chiar și Companiile mari care gata să fie cumpărători agresivi au fost atât de șocate de criză încât au trebuit să se asigure că propriile bilanțuri erau în ordine înainte de a căuta în altă parte pentru creștere.”

Schimbul cripto FTX nu pare să fie afectat de această problemă. Compania a intrat în discuții cu investitorii pentru a strânge noi fonduri de 1 miliard de dolari pentru a finanța achiziții suplimentare în timpul pieței urs. „Am văzut că evaluările au scăzut mult de la maximele de dinainte de vară și trebuie să te gândești că sunt mulți cumpărători, în special în spațiul CeFi, uitându-se la aceste evaluări scăzute și crezând că totul este de vânzare chiar acum. FTX a simțit cu siguranță asta.” și au fost extrem de precauți în modul în care au profitat de aceste condiții de piață pentru a-și alimenta creșterea”, a spus Nailwal.

Firma de investiții a FTX a anunțat la începutul acestei luni că a achiziționat un pachet de 30% din firma de gestionare a activelor SkyBridge Capital pentru o sumă nedezvăluită, iar FTX a achiziționat platforma cripto canadiană Bitvo în iunie.

În direcția opusă, firma de comerț electronic Bolt a oprit planurile de a achiziționa Wyre, o companie de criptomonede și infrastructură de plată, după ce a anunțat o tranzacție de 1,5 miliarde de dolari în aprilie. Cu câteva săptămâni mai devreme, firma de investiții în criptomonede Galaxy Digital a decis să renunțe la achiziția custodelui de active digitale BitGo, invocând o încălcare a contractului.

BitGo a intentat un proces împotriva companiei de investiții cripto pentru rezilierea achiziției, cerând despăgubiri de peste 100 de milioane de dolari și acuzând Galaxy de „refuzie necorespunzătoare” și „încălcare intenționată” a acordului său de achiziție.