Dezvoltatorii de bază Ethereum au ales să acorde prioritate activării retragerilor de miză prin Actualizarea Shanghai înainte de a implementa Ethereum Improvement Proposal (EIP)-4884 legată de The Surge.

După cum a raportat Cointelegraph, următoarea etapă cheie pe foaia de parcurs Ethereum este actualizarea Shanghai, care va permite, printre altele, retragerile participanților/validatorilor ETH Beacon Chain.

EIP-4884 este, de asemenea, important și inițial era de așteptat să fie împachetat cu Shanghai, introducând „proto-danksharding” pentru a îmbunătăți semnificativ scalabilitatea cumulativă a stratului 2 (The Surge) înainte de lansarea completă a actualizării majore Sharding la sfârșitul anului viitor.

Cu toate acestea, conform Pentru Dezvoltatorul Ethereum Core, Tim Beiko, la ultima întâlnire a dezvoltatorilor Ethereum Core din 8 decembrie, consensul final a fost să se concentreze mai întâi pe Shanghai pentru a evita potențialele întârzieri dacă EIP-4844 nu era gata la timp.

Într-un fir rezumat pe Twitter, Beiko a remarcat că toată lumea a fost de acord să „(1) să vadă Shanghai-ul se va întâmpla rapid, în mod ideal în jurul lunii martie și (2) să urmărească acest lucru cu un hard fork concentrat pe EIP-4844”.

Deși EIP-4844 nu va fi inclus, dezvoltatorii au convenit să includă un set de EIP-uri care actualizează în esență Ethereum Virtual Machine (EVM), inclusiv introducerea unui nou format de contract EVM, separări cod/date și noi coduri operaționale.

Beiko a remarcat că, deoarece aceste actualizări, cunoscute sub numele de EVM Object Format (EOF), sunt destul de ușor de retras și eliminat din Shanghai, dacă dezvoltatorii nu au terminat de lucrat la ele până când Shanghai este gata de implementare, EOF va fi pur și simplu eliminat. si va trimite. mai tarziu.

În plus, va fi implementat un set de EIP-uri convenite anterior împreună cu Shanghai, lista include EIP-3651: Warm Coinbase, EIP-3855: instrucțiune PUSH0, EIP-3860: Limit și cod init de contor și EIP-4895: Beacon chain push retrageri ca operatiuni .

EIP-3651: Warm Coinbase, în special, va avea potențial unele beneficii de reducere a costurilor pentru rețea. A nu se confunda cu numele schimbului de cripto, Coinbase în acest context se referă la numele pe care dezvoltatorii de software îl folosesc pentru a primi noi token-uri în rețea.

Fiecare tranzacție nouă de pe platformă trebuie să interacționeze cu software-ul Coinbase de mai multe ori, însă tranzacțiile inițiale încep mai scumpe, deoarece Coinbase are nevoie de timp pentru a se încălzi.

Înrudit: Dezvoltatorii Ethereum vizează martie 2023 pentru Shanghai Hard Fork

Odată cu noua implementare EIP, acest lucru nu va mai fi cazul și, prin urmare, taxele de gaz vor fi reduse atunci când constructorii interacționează cu acesta.

Potrivit Fundației Ethereum, Sharding este o faze multiple devine mai bine conceput pentru a crește semnificativ „scalabilitatea și capacitatea” Ethereum prin implementarea lanțurilor de shard, care vor oferi rețelei semnificativ „mai multă capacitate de stocare și accesare a datelor”.

Cu capabilitățile îmbunătățite de stocare a datelor, acest lucru va permite în esență soluțiilor de nivel 2 să ofere taxe de tranzacție mult mai mici.

Odată ce toate acestea sunt finalizate, următorul eveniment major de rețea și ultima parte a foii de parcurs este actualizarea Sharding, care este de așteptat să fie lansată în 2023 și 2024.