Cripto-antreprenorul și investitorul australian Fred Schebesta a descris prioritizarea de către guvernul australian a cartografierii token-ului ca fiind „minunată”, dar avertizează că grăbirea acesteia ar putea avea efecte dăunătoare asupra economiei.

Comentariile lui Schebesta vin după ce trezorierul australian Jim Chalmers a publicat a afirmație pe 22 august, afirmând că „trezoreria va acorda prioritate lucrărilor de cartografiere a simbolurilor” în 2022 pentru a arăta cum ar trebui reglementate „activele cripto și serviciile conexe”.

Vorbind cu Cointelegraph, Schebesta consideră că Australia are deja o industrie criptografică „născută”, dar trebuie să se „alinieze cu celelalte piețe majore și cu reglementările acestora”.

Schebesta a adăugat că „complexitățile” cartografierii jetoanelor sunt neclare și că „lucrurile se schimbă, de asemenea”.

Schebesta este o femeie de afaceri și un investitor australian, cel mai bine cunoscută ca co-fondatoare a Finder, un site de comparație australian. Schebesta este, de asemenea, un co-fondator al fondului de investiții cripto Hive Empire Capital și un consilier al Balthazar, o platformă de jocuri NFT.

El a explicat că, dacă ne „grabăm”, exercițiul de cartografiere a jetoanelor ar putea înstrăina firmele cripto, mai ales dacă există o „abordare foarte diferită” față de alte țări.

Schebesta a subliniat că acesta nu este momentul să „grabă”, ci să ia-ți timp „pentru a te ușura și pentru a face cu adevărat o analiză mai profundă”.

Anunțul de cartografiere a simbolurilor din partea noului guvern laburist din Australia a venit la trei luni după ce a preluat puterea, rupând o lungă tăcere cu privire la modul în care va aborda reglementarea cripto în țară.

La acea vreme, trezorierul Chalmers a spus că guvernul dorea să controleze sectorul cripto „în mare parte nereglementat”.

„Așa cum stau lucrurile, industria cripto este în mare parte nereglementată și trebuie să lucrăm pentru a găsi echilibrul potrivit, astfel încât să putem îmbrățișa tehnologii noi și inovatoare”, a spus el.

Legate de: Noul guvern al Australiei și-a semnalat, în sfârșit, atitudinea privind reglementarea criptografică

În timp ce mulți din industrie au salutat anunțul ca fiind un „pas important” pentru industrie, unii au fost dezamăgiți de faptul că țara nu a fost „mai departe” pe calea către certitudinea reglementărilor.

Avocatul australian Liam Hennessy, partener la Gadens, a declarat pentru Cointelegraph că Australia a fost „în fruntea evoluțiilor cripto”, dar este îngrijorat de faptul că țara „cade încet în urma industriei criptografice din Marea Britanie și SUA.” criptografie, în special cele din serviciile financiare. ”

Hennessy consideră că, deși cartografierea token-ului este vitală, aceasta nu ar trebui să fie în centrul atenției autorităților de reglementare.

„Ar trebui să fie secundar creării unor reguli și reglementări fiscale privind acordarea de licențe pe care le putem oferi companiilor noastre care chiar trebuie să le asculte pentru a concura cu concurenții noștri globali”.

El se teme că Australia cade în capcana „a gândi că puțină atenție din partea guvernului va rezolva problemele”, pe care crede că exercițiul de cartografiere a simbolurilor „le vede într-o oarecare măsură”.

Schebesta a spus că a vorbit la o audiere la Senat în 2021, unde a subliniat că „Australia ar avea un aflux uriaș de noi afaceri. […] pentru că este un loc sigur, stabil și foarte reglementat pentru a-ți construi afacerea”, adăugând că „zeci de mii” de locuri de muncă vor fi create „în următorii doi-trei ani”.