Membrii Camerei Reprezentanților și Senatului Statelor Unite, precum și judecătorii Curții Supreme care tranzacționează în prezent criptomonede, ar putea fi nevoiți să oprească HODLing în timpul mandatului, dacă un proiect de lege adună suficiente voturi. .

Potrivit unui cadru publicat joi, președintele Comitetului de management al Camerei, Zoe Lofgren, care este responsabilă de operațiunile de zi cu zi ale Camerei, a declarat că are un „plan semnificativ și eficient pentru combaterea conflictelor de interese financiare” în SUA. activitățile financiare ale legiuitorilor și judecătorilor SCOTUS, precum și ale soților și copiilor acestora. Proiectul de lege, dacă va fi adoptat conform cadrului, ar sugera o schimbare a politicii în urma adoptării în 2012 a Actului Stop Trading on Congressional Knowledge Act sau STOCK Act, care permite membrilor Congresului să cumpere, să vândă și să tranzacționeze acțiuni și alte investiții în timp ce sunt în birou. , dar și să le solicite să dezvăluie astfel de tranzacții.

„Congresul poate acționa pentru a restabili credința și încrederea publicului în funcționarii săi publici și să se asigure că acești oficiali acționează în interesul public, nu în interesul lor financiar privat, prin restrângerea oficialilor guvernamentali de rang înalt, inclusiv membrii Congresului și ai Curții Supreme, și soții lor. și copiii care depind de tranzacționarea acțiunilor sau deținând investiții în valori mobiliare, mărfuri, futures, criptomonede și alte investiții similare și scurtarea acțiunilor”, a spus Lofgren.

Ea a adăugat:

“Voi prezenta în curând un text legislativ pentru un proiect de lege bazat pe acest cadru de reformă. Mulți membri au ajuns deja la concluzia că reformele sunt necesare”.

Cadrul sugera că parlamentarii și judecătorii SCOTUS ar putea deține și dezvălui în continuare un portofoliu de fonduri mutuale diversificate, fonduri tranzacționate la bursă, bonuri de trezorerie și alte investiții care „nu prezintă același potențial pentru conflicte de interese”. Cadrul proiectului de lege a propus, de asemenea, ca sumele dezvăluite să fie mai precise decât intervalul „extrem de larg” utilizat în prezent (de exemplu, de la 5 milioane USD până la 25 milioane USD) și disponibil pentru public.

În conformitate cu Legea STOCK, parlamentarii trebuie să raporteze cumpărarea, vânzarea sau tranzacționarea oricărei investiții de peste 1.000 USD în termen de 30 până la 45 de zile, dar legea prevede consecințe financiare și juridice minime pentru nedepunerea la timp, uneori chiar și 200 USD pentru plata întârziată. Cadrul propus sugera impunerea de penalități de 1.000 USD pentru fiecare perioadă de 30 de zile în care o persoană a încălcat regulile de divulgare, creșterea taxei de întârziere la 500 USD și autorizarea Departamentului de Justiție să ia măsuri civile, dacă este necesar. Contul de Twitter al The House Press Gallery raportat Joi, Camera ar putea lua în considerare propunerea de lege încă de săptămâna viitoare.

Senatorii Jon Ossoff și Mark Kelly propus reforme similare pentru Legea BURSEI în Senat în ianuarie, dar nu a existat nicio mișcare în proiectul de lege de peste 8 luni. Potrivit lui Lofgren, președintele Camerei Nancy Pelosi a însărcinat comisia să analizeze potențialele conflicte de interese financiare din Congres. Cu toate acestea, vorbitorul a respins anterior eforturile de a interzice parlamentarilor să dețină sau să tranzacționeze acțiuni, spunând că „ar trebui să poată participa la asta”.

Legate de: Puterile pe… De ce oficialii americani ignoră etica și legea STOCK atunci când tranzacționează acțiuni?

Mai mulți membri ai Camerei și senatori și-au dezvăluit expunerea la investițiile cripto, inclusiv reprezentantul Illinois Marie Newman, reprezentantul Florida Michael Waltz, senatorul Wyoming Cynthia Lummis, reprezentantul Texas Michael McCaul, reprezentantul Pennsylvania Pat Toomey, reprezentantul Alabama Barry Moore și Rep. New Jersey Jefferson Van Drew. În decembrie 2021, reprezentantul New York-ului Alexandria Ocasio-Cortez a declarat că nu este potrivit pentru ea să dețină Bitcoin (BTC) sau alte active digitale, deoarece parlamentarii americani au acces la „informații sensibile și politici viitoare”.