Bursa de derivate cripto Bybit a lansat un nou fond de sprijin pentru a ajuta comercianții instituționali să acceseze lichidități în urma prăbușirii FTX, un eveniment care a declanșat un nou val de vânzări de panică în spațiul activelor digitale.

Fondul de sprijin, evaluat la 100 de milioane de dolari, este disponibil pentru formatorii de piață și pentru instituțiile de tranzacționare de înaltă frecvență care se confruntă cu dificultăți financiare sau operaționale în urma prăbușirii FTX la începutul acestei luni, a raportat Bybit. dezvăluit pe 24 noiembrie. Fondurile vor fi distribuite solicitanților eligibili la o rată a dobânzii de 0%.

Pentru a fi eligibili, comercianții instituționali trebuie să fie activi pe Bybit sau alte burse. Suma maximă distribuită per solicitant este de 10 milioane USD, iar fondurile trebuie utilizate pentru tranzacționarea permanentă spot și Tether (USDT) pe Bybit.

Odată al doilea cel mai mare schimb de criptomonede din lume, FTX a depus faliment la capitolul 11 ​​pe 11 noiembrie, după ce o operațiune coordonată a băncii a expus firma ca fiind insolvabilă. A urmat un scandal după ce a devenit evident că CEO-ul Sam Bankman-Fried amesteca fonduri între FTX și compania soră Alameda Research, rezultând o gaură de 8 miliarde de dolari în bilanţul FTX. După cum a raportat Cointelegraph, cei mai mari 50 de creditori ai FTX au mai mult de 3 miliarde de dolari.

Legate de: Sam Bankman-Fried continuă să vorbească la evenimente, iar comunitatea este furioasă

Mai multe companii expuse la FTX au raportat constrângeri financiare și de lichiditate din cauza prăbușirii lor. Creditorul Bitcoin (BTC) BlockFi ia în considerare falimentul, în timp ce Genesis Global Trading, susținut de Digital Currency Group, a oprit recent acordarea de noi împrumuturi.