Bursa de criptomonede din Israel Bits of Gold a devenit prima companie de criptomonede din țară care a primit o licență de la Autoritatea Piețelor de Capital conform la postările companiei pe rețelele sociale din 18 septembrie.

Ca urmare a obținerii licenței, Bits of Gold va putea stoca monede digitale prin custodie securizată într-un „Portofel Bits of Gold” la care lucrează de ceva timp. De asemenea, va începe să ofere un serviciu care permite băncilor și altor instituții financiare să se conecteze la serviciile sale de active digitale.

Într-o declarație publică, Bits of Gold a declarat că licența este următorul pas în misiunea sa de a face lumea monedelor digitale mai accesibilă publicului israelian „într-un mod simplu și sigur”.

Autoritățile din Israel au impus restricții asupra plăților în numerar în țară, deoarece încearcă să reprime activitățile ilegale și să facă eforturi pentru o tranziție la plățile digitale în țară.

În ciuda acestui fapt, adoptarea instituțională în țară a fost lentă, deoarece băncile israeliene au fost foarte ostile serviciilor de criptare și blocare până de curând, invocând probleme împotriva spălării banilor (AML).

În 2017, Curtea Supremă israeliană a hotărât că băncii locale Leumi i s-a permis legal să refuze serviciul către Bits of Gold, banca declarând că natura Bitcoin le-a făcut imposibil să respecte cerințele ALM.

Cu toate acestea, poziția Curții Supreme s-a schimbat în 2019, când a decis că Leumi nu poate bloca contul Bits of Gold din cauza preocupărilor de reglementare și, făcând acest lucru, a creat un precedent pentru alte companii de criptomonede.

Implementarea noilor reglementări AML de către guvernul Israelului a deschis și mai mult calea cooperării între bănci și industria cripto. Dezvoltarea a stabilit, de asemenea, o cerință ca companiile cripto trebuie să aibă o licență, deși companiile care au solicitat una au primit un permis pentru a continua temporar operațiunile.

Legate de: Coinbase intră în Țările de Jos cu aprobarea Băncii Centrale

Un alt obstacol în calea adoptării instituționale în Israel este legile sale fiscale. Țara a fost recent clasată ca a treia cea mai proastă țară pentru taxele cripto, conform unui raport publicat de firma de analiză criptografică Coincub pe 8 septembrie.

Potrivit Coincub, vânzările de criptomonede sunt în general supuse unui impozit pe câștigurile de capital de până la 33% în Israel și, dacă activitatea de investiții este considerată a fi legată de afaceri, este supusă unui impozit pe venit de până la 33% până la 50% .

În timp ce Autoritatea de Economii, Asigurări și Piețe de Capital a acordat deja prima licență cripto israeliană firmei de infrastructură Hybrid Bridge Holdings la începutul acestei luni, licența primită de Bits of Gold reprezintă prima acordată vreodată unui broker activ.