În timp ce Brazilia nu a făcut curs legal pentru Bitcoin (BTC), așa cum a făcut El Salvador anul trecut, națiunea sud-americană a adoptat o lege care legalizează plățile cripto în întreaga țară.

Camera Deputaților din Brazilia, un organism legislativ federal, are trec un cadru de reglementare care legalizează utilizarea criptomonedelor ca metodă de plată în țară. Deși acest lucru reprezintă un progres semnificativ pentru criptomonedele din Brazilia, legea necesită încă semnătura președintelui Braziliei pentru ca aceasta să fie adoptată.

Adoptarea proiectului de lege nu face ca criptomonede să facă curs legal în țară. Cu toate acestea, proiectul de lege va include monede digitale și programe de kilometraj aerian în definiția metodelor de plată care se află sub supravegherea băncii centrale a țării.

După ce a fost promulgat în lege, puterea executivă a guvernului trebuie să decidă care birou va fi responsabil cu supravegherea. Totuși, tokenurile care vor fi considerate valori mobiliare vor rămâne sub jurisdicția Comisiei braziliane pentru valori mobiliare și burse (CVM).

Pe lângă desemnarea criptomonedelor ca metodă de plată, legea permite crearea de licențe pentru schimburile de criptomonede și pentru custodia și gestionarea criptomonedelor de către terți. În plus, legea va cere schimburilor să facă o distincție clară între fondurile companiei și fondurile utilizatorilor, pentru a evita un alt incident precum prăbușirea FTX.

Legate de: Autoritatea de reglementare din Emiratele Arabe Unite revocă licența FTX pe fondul colapsului bursei

În iunie, a fost emisă o propunere similară pentru a le permite brazilienilor să folosească criptomoneda ca mijloc de plată și să-și protejeze cheile private împotriva confiscării de către instanțe. Propunerea urmărește să facă din criptoactivele un mijloc de schimb și un „instrument de acces” la bunuri, servicii sau investiții.

Între timp, în timp ce colapsul FTX a afectat multe sectoare din spațiul cripto, nu va afecta utilizarea zilnică a cripto-ului de către brazilieni, potrivit lui Thiago César, CEO al Transfero Group, care este strâns asociat cu ecosistemul cripto brazilian.