Grafic cu lumânare BTC/USD la 1 oră pe Bitstamp. Sursa: TradingView

Bitcoin ridică din umeri noile probleme legate de inflație din SUA

Date de la Cointelegraph Markets Pro și TradingView a arătat că BTC/USD se apropie de 27.000 USD pe Bitstamp.

Perechea a crescut neașteptat după ce datele privind cheltuielile de consum personal (PCE) pentru ziua respectivă au arătat primele creșteri din octombrie 2022.

O astfel de lectură ar trebui să prezinte un vânt în contra pentru activele riscante, inclusiv cripto, deoarece implică faptul că inflația rămâne persistentă și ar putea fi necesară o înăsprire financiară suplimentară pentru a o controla.

„Acesta este un eșec major pentru lupta Fed împotriva inflației”, resursa de comentarii financiare, The Kobeissi Letter, a scris în parte dintr-un răspuns.

Kobeissi a remarcat că așteptările privind creșterea ratelor dobânzilor Fed se „schimbau rapid” datorită evenimentului PCE.

Potrivit CME Group Instrumentul FedWatchpiața favorizează acum o nouă creștere în iunie, în timp ce înainte era cu peste 80% sigur că va urma o pauză.

Graficul probabilității ratei țintă a Fed. Sursa: CME Group

Între timp, comentatorul financiar Tedtalksmacro a recunoscut că câștigurile PCE au fost relative.

„Datele PCE din SUA au venit la cald, peste așteptările analiștilor. Cu toate acestea, pe o bază anuală de 3 luni, PCE de bază a scăzut brusc… la 4,2%”, a spus el. a reactionat.

Motivul scutirii pentru comercianți, între timp, a venit din știrile care însoțesc că administrația Biden se apropia de un acord privind plafonul datoriilor, termenul limită fiind acum doar câteva zile.

Indicele S&P 500 și Nasdaq Composite au crescut cu 1%, respectiv 1,65%, la momentul redactării acestui articol.

DXY atinge maxime din 10 săptămâni

În ceea ce privește Bitcoin în sine, Michaël van de Poppe, fondatorul și CEO-ul firmei de tranzacționare Eight, a subliniat potențialul de continuare optimist.

În legătură: Bitcoin își pierde linia de tendință de 200 de săptămâni pune în joc 20.000 USD: Analiza prețului BTC

„Acesta este primul pas pentru Bitcoin, deoarece am recapturat 26.600 de dolari și căutăm o continuare către nivelurile maxime”, a spus el. a comentat în acțiunea prețului a zilei.

„Dacă recenta corecție este o abatere, am putea merge la 29.000 de dolari săptămâna viitoare”.

Grafic adnotat BTC/USD. Sursa: Michael van de Poppe/Twitter

El a avertizat că PCE „nu este un semn grozav” pentru activele de risc, observând reacția bruscă a puterii dolarului american, în mod tradițional invers corelată cu criptomonede.

Indicele dolarului american (DXY) a atins 104,4 în această zi, cel mai ridicat nivel din 17 martie.

„O oarecare consolidare după raliul din această lună ar fi sănătoasă pentru dolar”, spune comerciantul popular Justin Bennett a scris într-o prognoză dedicată.

„Dar o închidere zilnică și săptămânală peste 104.20 se deschide la 105.00 la începutul săptămânii viitoare. Singurul lucru care m-ar transforma în scădere pe DXY este o închidere zilnică sub 103,50.”

Indicele dolarului american (DXY) Grafic cu lumânare pe o zi. Sursa: TradingView

Bitcoin (BTC) a făcut câștiguri fulgerătoare la deschiderea Wall Street din 26 mai, deoarece datele macroeconomice din SUA au oferit o surpriză urâtă.

Revista: „Responsabilitatea morală”: poate blockchain-ul să îmbunătățească cu adevărat încrederea în AI?

Acest articol nu conține sfaturi sau recomandări de investiții. Fiecare mișcare de investiție și tranzacționare implică riscuri, iar cititorii ar trebui să facă propriile cercetări atunci când iau o decizie.