Prețul Bitcoin (BTC) a rămas blocat pe un canal descendent din 20 iulie și se îndreaptă în prezent către suportul de 20.000 USD la sfârșitul lunii iulie. Adăugând la această acțiune de preț de urs, BTC a scăzut cu 50% până în prezent, în timp ce acțiunile tehnologice listate în SUA, măsurate de indicele Nasdaq-100, au înregistrat o pierdere de 24%.

Indice de preț Bitcoin USD, 4 ore. Sursa: TradingView

Pe măsură ce Rezerva Federală a SUA își înăsprește politicile economice prin creșterea ratelor dobânzilor și reducerea achizițiilor de active de datorie, activele de risc au reacționat negativ. Președintele Fed, Jerome Powell, va încheia o întâlnire de două zile pe 27 iulie, iar analiștii de piață se așteaptă la o creștere a ratei dobânzii nominale de 0,75%.

Tensiunile în Europa sunt în creștere, deoarece compania de gaze controlată de stat rusă Gazprom este programată să întrerupă aprovizionarea conductei Nord Stream 1 din 27 iulie. Potrivit CNBC, compania dă vina pe o problemă de întreținere a turbinei, dar oficialii europeni a gandi dimpotriva.

Pe 27 iulie, performanța acțiunilor tehnologice a contribuit la adoptarea proiectului de lege „Chips and Science” în Senatul SUA, care prevede 52 de miliarde de dolari subvenții garantate cu datorii și impozite pentru producția de semiconductori din SUA. Sunt estimate credite suplimentare de 24 de miliarde de dolari pentru sector, menite să stimuleze cercetarea pentru a concura cu China.

Din aceste motive, comercianții au sentimente amestecate cu privire la viitorul anunț Fed și impactul unei crize globale asupra piețelor cripto. Atâta timp cât corelația Bitcoin cu piețele tradiționale rămâne ridicată, în special acțiunile tehnologice, investitorii vor căuta protecție prin îndepărtarea claselor de active riscante, cum ar fi criptomonede.

Bulls și-au pus speranța pe 24.000 de dolari și mai mult

Dobânda deschisă pentru expirarea lunară a opțiunilor Bitcoin din 29 iulie este de 1,76 miliarde de dolari, dar cifra reală va fi mai mică, deoarece taurii au fost prinși cu nerăbdare, deoarece BTC nu a reușit să spargă rezistența de 24.000 de dolari pe 20 iulie.

Opțiunile Bitcoin acumulează dobândă deschisă pentru 29 iulie. Sursa: CoinGlass

Raportul call-to-put de 1,18 reflectă dobânda de apel deschis de 950 de milioane USD față de opțiunea de vânzare de 810 milioane USD. Cu toate acestea, având în vedere Bitcoin sub 23.000 USD, majoritatea pariurilor optimiste își vor pierde probabil valoarea.

De exemplu, dacă prețul Bitcoin rămâne sub 23.000 USD pe 29 iulie, taurii vor avea doar 145 milioane USD în aceste opțiuni de apel. Această diferență apare deoarece nu are rost să ai dreptul de a cumpăra Bitcoin la 23.000 USD dacă se tranzacționează sub acel nivel pe 29 iulie la 8:00 am UTC.

Urșii își pot asigura un profit de 360 ​​de milioane de dolari vineri

Mai jos sunt cele patru scenarii cele mai probabile bazate pe acțiunea curentă a prețurilor. Numărul de contracte de opțiune disponibile pe 29 iulie pentru instrumentele call și put variază în funcție de prețul de expirare. Dezechilibrul în favoarea fiecărei părți constituie profitul teoretic:

  • Între 19.000 USD și 20.000 USD: 400 de apeluri (cumpărare) vs. 19.300 de opțiuni de vânzare (vânzare). Rezultatul net îi favorizează pe urși cu 360 de milioane de dolari.
  • Între 20.000 USD și 22.000 USD: 3.900 de apeluri (cumpărare) față de 11.800 de opțiuni de vânzare (vânzare). Urșii au un avans de 230 de milioane de dolari.
  • Între 22.000 USD și 24.000 USD: 10.300 de apeluri (cumpărare) față de 8.600 de opțiuni de vânzare (vânzare). Rezultatul net este echilibrat între tauri și ursi.
  • Între 24.000 USD și 25.000 USD: 14.400 de apeluri (cumpărare) vs. 7.100 de opțiuni de vânzare (vânzare). Bulls au un avans de 175 de milioane de dolari.

Această estimare brută ia în considerare call-urile utilizate pe pariuri urcare și put-urile utilizate exclusiv pe tranzacții neutre spre ursiste. Totuși, această simplificare ignoră strategiile de investiții mai complexe.

De exemplu, un comerciant ar fi putut vinde o opțiune de apel, câștigând efectiv expunere negativă la Bitcoin peste un anumit preț, dar, din păcate, nu există o modalitate ușoară de a estima acest efect.

Urșii Bitcoin trebuie să împingă prețul sub 20.000 de dolari pe 29 iulie pentru a obține un câștig de 360 ​​de milioane de dolari. Pe de altă parte, taurii pot evita o pierdere împingând BTC peste 22.000 USD, echilibrând pariurile valide din ambele părți. Taurii par foarte investiți să-și lase pierderile în urmă și să înceapă august cu o foaie curată, dar tot ar putea merge în orice direcție.

Părerile și opiniile exprimate aici sunt exclusiv cele ale Autor și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Cointelegraph. Fiecare mișcare de investiție și tranzacționare implică riscuri. Ar trebui să faci propriile cercetări atunci când iei o decizie.