Dezvoltatorii din spatele protocolului Bitcoin Ordinals au lansat o nouă actualizare care urmărește să vindece peste 71.000 de înscrieri invalide sau „blestemate”, permițându-le să fie tranzacționate.

„Inscripții blestemate” a fost numele dat inscripțiilor care au fost create prin utilizarea greșită sau prin utilizarea greșită intenționată a codurilor operaționale pentru a crea inscripții, ceea ce duce la invalidarea lor și nerecunoscută.

Pe 4 iunie, dezvoltatorii, inclusiv utilizatorul Twitter Raphjaph, au dezvăluit că protocolul Ordinals a fost actualizat la versiunea 0.6.0, care ar fi primul pas în indexarea inscripțiilor nerecunoscute anterior.

El propunere Pentru a ocoli problema, creatorul Ordinals Casey Rodarmor a făcut primele câteva secunde la sfârșitul lunii aprilie pentru a recunoaște aceste inscripții blestemate și a le face „binecuvântate”.

Actualizarea a introdus suport pentru un subset al diferitelor tipuri de inscripții blestemate. Face acest lucru setând o înălțime de declanșare a blocului în care anumite tipuri de intrări anterior nevalide ar începe să fie indexate ca intrări pozitive normale.

Influențatorul de ordinali LeonidasNFT a explicat că acestea vor fi adăugate la lista ordinalelor indexate tranzacționabile, declarând:

„Acest lucru este important pentru că acum acceptăm peste 70.000 de înregistrări existente, dar nevalide, ceea ce înseamnă că odată ce piețele sunt actualizate la versiunea 0.6.0, veți putea începe să le tranzacționați.”

El a adăugat că toți cei care au inscripții blestemate „ar trebui să se aștepte ca numerele negative ale inscripțiilor să fie schimbate”.

Ordinalele Bitcoin sunt artefacte de active nefungibile care permit ca datele să fie scrise în cea mai mică diviziune a unui Bitcoin, un satoshi.

Protocolul a fost lansat în ianuarie de Casey Rodarmor, iar luna următoare a avut loc hype-ul pentru înscrieri, deoarece mii de înscrieri au fost tipărite pe blockchain-ul Bitcoin, provocând aglomerație și creșteri ale taxelor de tranzacție.

Inscripțiile ordinale au fost considerate similare NFT-urilor în ceea ce privește raritatea și capacitatea de colecție. Utilizatorii caută o piesă unică de date înregistrată permanent pe blockchain-ul Bitcoin, astfel încât aceste înscrieri timpurii sau satoshi-uri convertite ar putea deveni valoroase într-o perioadă ulterioară.

Legate de: Sunt ordinale bune sau rele pentru Bitcoin? Suporterii și adversarii își ridică vocea

In conformitate analiza dunelor10,8 milioane de înregistrări ordinare au generat 45,5 milioane de dolari în taxe de tranzacție de când a început nebunia la începutul acestui an.

Pe 28 mai, Rodarmor a anunțat că demisionează și predă frâiele lui Raphjaph.

Magazine: Ordinals au transformat Bitcoin într-o versiune mai proastă de Ethereum: putem să o reparăm?