Potrivit analizei, Bitcoin (BTC) ar putea „scurge” pentru a sparge 30.000 de dolari în timpul actualizărilor cheie ale politicii macroeconomice din SUA.

Pe măsură ce pariurile cresc asupra modului în care prețul BTC va reacționa la decizia Rezervei Federale privind ratele dobânzilor, 30.000 de dolari sunt în așteptare, dar o scădere sub 20.000 de dolari nu este exclusă.

Comerciantul plănuiește un profit de 30.000 USD

Bitcoin este la câteva ore distanță de ceea ce popularul trader de criptomonede Tony apeluri „una dintre cele mai așteptate întâlniri ale Fed din istorie.”

Comitetul Federal pentru Piața Deschisă (FOMC) va decide cum să ajusteze ratele dobânzilor de referință pe 22 martie, pe fondul suspiciunilor că criza bancară în curs din SUA a perturbat politica.

Pornind de la previziunile de luna trecută privind creșterea continuă a ratelor dobânzilor, piețele iau în considerare acum șansele ca Fed să oprească ciclul, potrivit datelor CME Group. Instrumentul FedWatch spectacole

Graficul probabilității ratei țintă a Fed. Sursa: CME Group

Aceasta ar fi un avantaj cheie pentru activele de risc, deoarece Fed ar sugera în mod tacit că cele optsprezece luni pe care le-a petrecut drenând lichidități din economie nu au fost un panaceu pentru redresare.

Lichiditatea este deja în creștere datorită eșecului mai multor bănci, a raportat Cointelegraph, cu o parte din eliminările de înăsprire cantitativă (QT) anulată într-o singură săptămână.

„Așadar, FOMC astăzi, ceea ce înseamnă un lucru, VOLATALITATE. Cu siguranță vom avea tendința lateral până la raliu, ceea ce înseamnă să călcați cu atenție”, Crypto Tony. a spus Adepți Twitter într-un rezumat al zilei.

„Joaca mea principală este să obțin un profit de 30.000 de dolari dacă vine”.

Grafic adnotat BTC/USD. Sursa: Crypto Tony/Twitter

Între timp, comentatorul piețelor Tedtalksmacro a prezentat probabilitățile fiecărei căi ale Fed și impactul probabil al acestora asupra activelor riscante.

„Bitcoinul se târăște, ceea ce înseamnă că ochii mei sunt încă concentrați pe 28.700 USD”, Michaël van de Poppe, colaborator Cointelegraph, fondator și CEO al companiei de tranzacționare Eight. a continuat.

„Sper să ajungem la acel punct culminant în jurul FOMC și apoi vom avea o anumită consolidare. Diferența CME la 28.700 USD, de asemenea.”

Grafic adnotat BTC/USD. Sursa: Michael van de Poppe/Twitter

Van de Poppe se referea la așa-numitul „decalaj” de pe piețele futures Bitcoin din CME Group, care s-a format atunci când prețul său a început o nouă săptămână de tranzacționare într-o poziție diferită de cea care sa încheiat în săptămâna precedentă. Din punct de vedere istoric, prețul spot a crescut sau a scăzut pentru a „umple” astfel de goluri.

Decalajul de focalizare a fost creat în iunie 2022, date de la TradingView a confirma.

Grafic cu lumânări pe o zi a CME Group Bitcoin Futures. Sursa: TradingView

— Chiar vrei să fii optimist?

Cu toate acestea, luând o viziune mai conservatoare, analistul popular Justin Bennett a avertizat că intervalul actual de tranzacționare a prețurilor spot reprezintă o rezistență istorică semnificativă.

În legătură cu: Bitcoin atinge noi maxime pe 9 luni peste 28.000 USD pe măsură ce piețele se întorc pentru FOMC

O „strângere” de scurte ar putea duce la apariția a 30.000 de dolari, a recunoscut el, dar o scădere bruscă ar putea avea efectul opus: longurile pariază că cel puțin 20.000 de dolari vor rezista.

„Uite, poate că vom vedea BTC să ia lichidări scurte de până la 30.000 de dolari”, Bennett rezumat.

„Dar chiar vrei să devină optimist în ceea ce privește rezistența macro, cu un bloc masiv de lichidări lungi sub 20.000 USD? Nu.”

Un grafic însoțitor a arătat amploarea vânzărilor, care ar fi declanșate de o astfel de mișcare sub pragul de 20.000 USD.

Grafic adnotat al nivelurilor de decontare Bitcoin. Sursa: Justin Bennett/Twitter

Părerile, gândurile și opiniile exprimate aici aparțin exclusiv autorilor și nu reflectă sau reprezintă neapărat punctele de vedere și opiniile Cointelegraph.