Administrația președintelui american Joe Biden continuă să dezvolte Agenda națională de cercetare și dezvoltare a activelor digitale. Într-o cerere de informații (RFI) din 26 ianuarie și previzualizare Conform Registrului Federal, Biroul Casei Albe pentru Politică în Știință și Tehnologie (OSTP) invită comentarii pentru a ajuta la identificarea priorităților agendei. Persoanele fizice și organizațiile pot trimite comentarii de cel mult 10 pagini până pe 23 martie.

Casa Albă a anunțat crearea agendei în septembrie, după prezentarea „primului” Cadru Comprehensiv pentru Dezvoltarea Responsabilă a Activelor Digitale. Noua agendă face parte din valul de activități de cercetare legate de criptomonede lansate prin ordinul executiv al președintelui, „Asigurarea dezvoltării responsabile a activelor digitale”, emis în martie.

Înrudit: Autoritățile de reglementare și liderii industriei reacționează la Ordinul executiv al lui Biden privind Crypto

RFI a spus că agenda urmărește „să modeleze un efort întreg al guvernului” de a dezvolta active digitale și tehnologia contabilă distribuită. A fost de asemenea descris ca mijloc de „a continua să susțină cercetarea care transpune progresele tehnologice în produse pregătite pentru piață” și „a promova cercetarea fundamentală”. stabilit:

„Cercetarea și dezvoltarea (C&D) în acest spațiu s-au desfășurat adesea într-o manieră fragmentată, cu o luare în considerare limitată a implicațiilor mai largi, aplicațiilor și riscurilor negative ale inovațiilor subiacente. […] O abordare mai cuprinzătoare de cercetare și dezvoltare ar oferi zone concrete de concentrare pentru a realiza o viziune holistică a unui ecosistem de active digitale care încorporează valori democratice și alte priorități cheie.”

O poziție de specialist blockchain a fost adăugată OSTP odată cu adoptarea Chips and Science Act în august. Biroul a examinat și a raportat efectele activelor digitale asupra mediului ca parte a mandatului său și a pregătit un studiu privind opțiunile de proiectare a monedelor digitale ale băncii centrale, ca parte a analizei în curs și până acum neconcludente a unui dolar digital american.

Reacția la cadrul cuprinzător al lui Biden a variat de la laude calde până la dezamăgire totală.