Autoritatea pentru Servicii Financiare din Astana, sau AFSA, un organism de reglementare financiar independent din Kazahstan, a făcut un pas spre acordarea licențelor majore pentru schimburile de criptomonede Binance pentru a opera în țară.

Într-un anunț de luni, AFSA spus a acordat aprobarea de principiu ca Binance să opereze ca o facilitate de tranzacționare a activelor digitale și să ofere servicii de custodie la Centrul Financiar Internațional Astana, un centru financiar din capitala Nur-Sultan. Într-o postare pe blog de luni, Binance spus a fost necesară finalizarea procesului de aplicare pentru aprobare, ceea ce schimbul de criptografii spera să îl facă „la vremea potrivită”.

Potrivit CEO-ului AFSA, Nurkhat Kushimov, mișcarea de a acorda lui Binance o licență de a opera în Kazahstan ar putea duce la dezvoltarea unui „ecosistem vibrant local și regional al industriei activelor digitale”. Fondatorul și CEO-ul Binance, Changpeng Zhao, sau CZ, a adăugat că schimbul vizează o abordare „în primul rând conformității”, oferind produse și servicii „într-un mediu sigur și bine reglementat” la nivel global.

În mai, CZ s-a întâlnit cu președintele Kazahstanului, Kassym-Jomart Tokayev și a semnat un memorandum de înțelegere menit să stimuleze „dezvoltarea pieței de active virtuale” din țară. În cadrul propus, Binance ar ajuta Kazahstanul să dezvolte linii directoare legislative și politici de reglementare pentru criptomonede.

Legate de: Kazahstanul va permite schimburilor cripto să deschidă conturi bancare

Autoritățile de reglementare din multe țări, inclusiv Statele Unite ale Americii, Regatul Unit, Canada, Japonia și Thailanda, au reprimat operațiunile Binance în jurisdicțiile lor respective în 2021, avertizând potențialii investitori și, în unele cazuri, susținând că schimbul se desfășoară. afaceri fără garanții corespunzătoare. Licență. Cu toate acestea, în 2022, Binance a obținut aprobarea de reglementare pentru a opera în Franța, Bahrain, Spania și Dubai.