Există o mică șansă ca Camera Reprezentanților SUA să adopte proiectul de lege pentru reglementarea monedelor stabile până la sfârșitul anului, deși este mai probabil ca acesta să fie aprobat în primul trimestru al anului 2023, spune congresmanul american Warren Davidson.

Conform La un raport de joi de la Kitco, Davidson a făcut comentariile la Forumul anual de politici Fintech din 22 septembrie, unde a sugerat:

„Există o șansă exterioară ca anul acesta să găsim o modalitate de a ajunge la un consens asupra unei facturi de monede stabile.”

„Bill stablecoin” se referă aparent la un proiect de lege care vizează „stablecoins colateralizate endogen” care a apărut în această săptămână și care ar impune o interdicție de doi ani pentru noile stablecoins algoritmice precum TerraUSD Classic (USTC).

Cu toate acestea, Davidson a continuat spunând că, deși „există posibilitatea ca în acest an să fim de acord cu monede stabile”, este ceva ce poate fi realizat până în primul trimestru al anului 2023.

„Dacă nu o facem, cred că putem ajunge cu o majoritate republicană în primul trimestru al anului viitor”, a spus el.

Davidson este văzut pe scară largă ca fiind prietenos cu criptomonede și a introdus anterior proiectul de lege „Păstrați-vă monedele” care urmărea să protejeze portofelele cripto cu auto-custodie de controlul guvernului SUA.

A număr de facturi care vizează reglementarea monedelor stabile au fost introduse în SUA, precum cea introdusă la 15 februarie anul acesta de reprezentantul american Josh Gottheimer.

Directorul Biroului pentru Protecția Financiară a Consumatorului (CFPB), Rohit Chopra, a vorbit și el la eveniment și consideră că monedele stabile au potențialul de adoptare pe scară largă, menționând:

O monedă stabilă, urmând șinele unui sistem de plată dominant sau a unui sistem de operare mobil, cred că ar putea crea omniprezentare foarte rapid.

Chopra a adăugat că, dacă monedele stabile vor vedea acest tip de adoptare rapidă, ele ar putea avea un impact grav asupra stabilității financiare globale.

Legate de: Fondatorii 3AC dezvăluie legături cu fondatorul Terra, dau vina pe excesul de încredere pentru colaps

Directorul CFPB a sugerat, de asemenea, că Washingtonul ar putea neglija alte domenii ale dezvoltării fintech din cauza concentrării sale intense pe criptomonede în ultimele luni.

La forum au participat giganți financiari precum Bank of America, Visa și Mastercard și ar fi fost menit să declanșeze discuții între directori și factorii de decizie politică cu privire la modul în care aceștia pot lucra împreună pentru a se asigura că tehnologiile în dezvoltare ajută companiile, consumatorii și economia.

Actualul proiect de lege pentru monedele stabile este negociat între președintele Comitetului pentru Servicii Financiare a Camerei, Maxine Waters, și principalul republican al comisiei, reprezentantul Patrick McHenry.