Starling, o bancă digitală din Marea Britanie, este cea mai recentă instituție financiară care a interzis transferurile și activitățile legate de cripto pentru deținătorii săi de carduri.

Clienții Starling nu vor mai putea să cumpere criptomonede precum Bitcoin (BTC) sau să primească transferuri de la bursele de criptomonede sau de la comercianți.

Banca online a anunțat vestea într-o declarație adresată clienților, precum și pe Twitter, invocând riscurile percepute ridicate ale tranzacționării cu criptomonede.

Banca a descris, de asemenea, criptomonedele ca fiind „cu risc ridicat și utilizate intens în scopuri criminale”.

Un purtător de cuvânt al Starling a declarat pentru Cointelegraph că banca are „grade diferite” de restricții privind tranzacțiile legate de criptomonede de ceva timp. „Recent am înăsprit restricțiile privind tranzacțiile de intrare și de ieșire prin card și transfer bancar”, a declarat reprezentantul, adăugând:

„Tehnologia inovatoare și gândirea din spatele criptomonedelor au mari avantaje potențiale, cu toate acestea, în acest moment, sunt cu risc ridicat și sunt utilizate intens în scopuri criminale și, ca atare, nu le mai susținem.”

Mișcările băncii vin pe fondul scandalului industriei în curs de desfășurare care implică FTX, una dintre cele mai mari burse de criptomonede din lume care ar fi deturnat fondurile utilizatorilor cu firma sa soră Alameda. Potrivit declarației de faliment a FTX, compania datorează peste 3 miliarde de dolari celor mai mari 50 de creditori ai săi, în timp ce numărul total de creditori este de peste 1 milion de investitori.

Unii membri ai comunității cripto consideră că unele restricții privind activitatea cripto de către bănci par rezonabile, dar o interdicție generală nu este cea mai bună soluție.

„Deși este de înțeles să blochezi tranzacțiile individuale despre care băncile le consideră a fi o fraudă totală, interzicerea tranzacțiilor legitime care implică o întreagă industrie este inacceptabilă”, SovrynBTC. complot într-un tweet de joi. Pasionatul de criptomonede a întrebat și de ce băncilor nu le pasă de multe alte tipuri de tranzacții riscante de la clienții lor, inclusiv tranzacționarea cu acțiuni sau jocurile de noroc.

Cele mai recente restricții nu sunt prima dată când Starling reprimă activitatea legată de criptomonede. Banca a oprit pentru scurt timp plățile către bursele de criptomonede în mai 2021 din cauza unor preocupări similare, invocând „niveluri ridicate de presupuse infracțiuni financiare cu plăți către unele burse de criptomonede”. Ulterior, Starling a reluat operațiunile de schimb criptografic aproximativ o lună mai târziu.

Legate de: Regatul Unit are un nou nume pentru stablecoins și un nou proiect de lege pentru reglementarea criptomonedelor

Blocarea vine la câteva săptămâni după ce Santander UK a limitat depozitele clienților la schimburile de criptomonede la 1.000 GBP (1.196 USD) per tranzacție și o limită totală de 3.000 GBP (3.588 USD) pe lună.

Câteva alte bănci britanice au interzis în totalitate tranzacțiile legate de cripto. Banca TSB a interzis celor 5,4 milioane de clienți săi să cumpere Bitcoin în iunie anul trecut. Se pare că alți creditori importanți, inclusiv Lloyds, NatWest și Virgin interzis achiziții de criptomonede cu carduri de credit în 2018.