Un organism de reglementare al industriei bancare din Statele Unite a avertizat băncile cu privire la „riscurile emergente” ale criptomonedelor, spunând că sectorul ar trebui să adopte o „abordare prudentă” și să solicite permisiunea în unele cazuri atunci când interacționează cu companii cripto sau criptomonede.

Citând „dislocări” pe piața cripto în cursul anului 2022, Office of the Controller of the Currency (OCC) a evidențiat ceea ce a spus că sunt „mai multe riscuri cheie” ale criptomonedelor în perspectiva sa semestrială de risc din 8 decembrie pentru toamna anului 2022. raport.

Cele mai importante trei preocupări ale sale sunt că „monedele stabile pot fi instabile”, că industria cripto nu are practici mature de gestionare a riscurilor și este expusă unui risc ridicat de contagiune din cauza „gradului ridicat de interconexiune”.

Lipsa „reglementării consecvente sau cuprinzătoare” a spațiului și volatilitatea criptomonedei, împreună cu gama crescută de companii care oferă „produse și servicii asemănătoare băncilor” folosind active cripto și tokenizate au fost, de asemenea, citate drept îngrijorări, ceea ce, potrivit OCC, ridică întrebări legate de finanțe. stabilitate.

Dezlegarea și prăbușirea monedelor stabile algoritmice TerraClassicUSD (USTC) în luna mai a fost dată ca un exemplu al „riscului de rulare” al monedelor stabile și al modului în care monedele stabile susținute de active au văzut, de asemenea, evenimente minore de nelegare.

El a remarcat că suporturile de monede stabile au „evoluat progresiv” de atunci, dar consideră că majoritatea „rămân sensibile la riscuri”.

Discutând despre managementul riscurilor, OCC a spus că practicile firmelor de criptomonede se maturizează, dar „nu încă robuste” și că firmele păreau „nepregătite pentru stres și surprize” în ultimul an, care au înregistrat pierderi pentru milioane de investitori, a adăugat:

„Atacurile și întreruperile sunt frecvente, iar fraudele și înșelătoriile rămân ridicate în industrie. În unele cazuri, drepturile de proprietate, aranjamentele de custodie și reprezentările financiare au creat o mare confuzie.”

Piața cripto în cursul anului 2022 a dezvăluit și „interconexiunea” industriei. […] printr-o varietate de acorduri opace de împrumut și investiții”, potrivit OCC.

Legate de: Legislatorii americani contestă autoritățile federale de reglementare cu privire la legăturile băncilor cu firmele cripto

El a comentat că participanții cripto „s-ar putea angaja în tranzacții cu efect de levier puternic”, ceea ce duce la riscul de contagiune remarcat.

În sfaturile adresate băncilor, OCC a spus că instituțiile care iau în considerare să se angajeze în companii cripto sau cripto „ar trebui să adopte o abordare atentă și progresivă”.

OCC a informat băncile naționale că planurile legate de criptomonede ar trebui să fie discutate „cu biroul lor de supraveghere” înainte de a se angaja în orice activitate, deoarece unele pot necesita permisiunea.

Companiile cripto s-au acționat pentru a îmbunătăți transparența în urma falimentului FTX, multe schimburi introducând dovezi de rezervă, astfel încât utilizatorii să poată verifica aprobările cripto, împreună cu unele audituri publice terțe.