Având în vedere că dezastrul FTX încă creează valuri în industria cripto și nu numai, Autoritatea de Reglementare a Activelor Virtuale din Dubai (VARA) a suspendat licența care permite FTX să facă pregătiri pentru a servi piața locală.

intr-un anunt conștient Pe site-ul său oficial, VARA a menționat că a revocat aprobarea licenței pentru Produsul Minim Viabil (MVP) FTX MENA. Citând declarațiile de faliment ale entităților legate de FTX, inclusiv bursa FTX și Alameda Research, VARA a confirmat că licența FTX MENA a fost suspendată înainte ca clienții să fie expuși.

Potrivit autorității de reglementare, FTX MENA era încă în faza pregătitoare. Autoritatea a clarificat că firma nu a primit încă aprobarea necesară pentru a începe operațiunile și a încorpora clienții. În plus, autoritatea de reglementare a subliniat că firma nu și-a asigurat încă un cont bancar național, ceea ce este o cerință pentru furnizorii de servicii de active virtuale pentru a începe operațiunile în Emiratele Arabe Unite.

Autoritatea de reglementare a cerut, de asemenea, VASP care s-au angajat cu VARA să participe la ecosistemul local de active virtuale pentru a furniza dezvăluiri. Acest lucru va permite autorității de reglementare să evalueze expunerea pe piața internă și amploarea contagiunii în Emiratele Arabe Unite.

În martie, fostul CEO al FTX, Sam Bankman-Fried, a anunțat că FTX a primit prima licență pentru active digitale din Dubai. În iulie, schimbul FTX a primit aprobarea de a funcționa în cadrul programului MVP și de a continua testarea și pregătirea.

Legate de: Contagiune FTX: Ce companii au fost afectate de colapsul FTX?

Pe 9 martie, a fost emisă o nouă lege care creează un cadru legal pentru criptomonede în Dubai, rezultând în crearea VARA. Autoritatea de reglementare are sarcina de a proteja investitorii și de a crea standarde pentru guvernarea industriei.

Între timp, în ciuda atacului pe care fostul schimb FTX l-a provocat în comunitatea cripto, Bankman-Fried vorbește în continuare la o conferință găzduită de The New York Times. Acest lucru a stârnit reacții în rândul membrilor comunității cripto care au criticat aplicarea legii, unii chiar l-au comparat pe Bankman-Fried cu Alexey Pertsev, dezvoltatorul Tornado Cash deținut în prezent.