Managerul de produs al Aurora Labs, Matt Henderson, spune că există o înșelătorie sofisticată a tranzacțiilor fără rețetă (OTC) care aproape l-a păcălit să piardă o bucată din criptomoneda câștigată cu greu.

Henderson a detaliat întâlnirea sa personală cu un escroc cunoscut sub numele de „Olai” pentru adepții săi de pe Twitter pe 5 august.

Escrocheria Olai păcălește, în esență, victima, făcându-l să creadă că a fost primită plata pentru o tranzacție de criptomonedă OTC, când de fapt nu a fost.

cum a funcționat

Henderson a explicat că înșelătoria cripto a început atunci când Olai l-a contactat în aplicația de mesagerie Telegram, întrebând despre cumpărarea jetoanelor AURORA cu USC Coin (USDC).

Perechea a fost de acord să efectueze tranzacția prin escrow, o strategie comună prin care o terță parte de încredere și neutră deține active de ambele părți ale tranzacției și le livrează contrapărții atunci când sunt îndeplinite condițiile de plată.

În acest caz, Henderson l-a ales pe șeful de securitate al Aurora Labs, Frank Braun, să acționeze ca ofițer escrow, pe care l-a numit inițial „Steve” în firul Twitter.

Cu toate acestea, Henderson a învățat ceva neplăcut când partenerul său de escrow a distribuit o captură de ecran în care se presupune că dă permisiunea de a elibera cumpărătorului întreaga cantitate de jetoane AURORA.

Potrivit lui Henderson, escrocii și-au replicat profilul Discord și l-au instruit pe Braun să elibereze soldul de simboluri AURORA escrocilor.

Funcția de blocare a Discord a asigurat că Henderson nu știa că profilul său a fost clonat și că escrocii se dădeau drept el.

După ce s-a eschivat cu succes de înșelătorie, Henderson a dezvăluit ulterior complexitățile schemei, avertizând pe oricine care tranzacționează criptomonede prin mijloace OTC să fie foarte atent și să evite să cadă victima schemei sofisticate.

Legat de: Criptomonede piratate de Solana ar putea fi revendicate ca o pierdere fiscală: experți

El a mai spus că escrocul numit „Olai” poate fi încă activ în comunitate, deoarece o persoană care folosește un nume similar și a fost tactică. pătat pe Telegram, potrivit utilizatorului Twitter Scott Yeager.

“Ce amuzant… Am fost abordat recent de Olai Olsen pe Telegram pentru a încerca să încep o afacere OTC și să ofer USDC. Același caracter?”

La începutul acestui an, Comisia Federală pentru Comerț a Statelor Unite a constatat că aproape jumătate din toate înșelătoriile legate de criptomonede au provenit de pe platformele de social media în 2021.

Într-un raport din iunie, FTC a raportat că escrocii au pierdut criptomonede în valoare de până la 1 miliard de dolari pe parcursul anului, de peste cinci ori mai mult decât în ​​2020.