Un hack care a luat 35 de milioane de dolari de la utilizatorii Atomic Wallet din 2 iunie a afectat mai puțin de 1% dintre utilizatorii săi activi lunar. in conformitate către companie În urma atacului, Atomic Wallet, împreună cu cercetătorii individuali în blockchain, și-au intensificat eforturile pentru a urmări și a inversa fondurile furate.

Încercând să valorifice agitația, unele conturi Twitter frauduloase verificate și-au uzurpat identitatea Atomic Wallet în timp ce partajau link-uri de phishing care pretindeau că ajută utilizatorii să recupereze fondurile pierdute.

Pseudonimul investigator ZachXBT a susținut că a ajutat o victimă să recupereze un milion de dolari din fondurile pierdute. Cu toate acestea, procesul de recuperare nu a fost încă dezvăluit, pe care se presupune că ZachXBT îl va „împărtăși în timp, dar ar fi bine să nu încă”.

Spre deosebire de anunțul Atomic Wallet, numeroși utilizatori continuă să raporteze pierderi de fonduri încă de la data scrierii acestui articol. În plus, comunitatea a denunțat încercarea companiei de a atenua prejudiciul, încă de la un utilizator fix:

„% nu contează, hackerul intenționează să vizeze doar portofelul cu fonduri mari”.

Episodul reflectă asupra importanței cercetării furnizorului de servicii potrivit atunci când vine vorba de custodia criptoactivelor. În plus, contestă narațiunea „nu cheile tale, nu monedele tale” propovăduită de numeroși furnizori de criptomonede precum Atomic Wallet, așa cum se arată mai jos.

Cercetarea lui ZachXBT a constatat că cea mai mare sumă pierdută de un individ în hack-ul Atomic Wallet a fost în valoare de 7,95 milioane de dolari Tether (USDT) pe blockchain-ul Tron. Conform celei mai recente actualizări, primele cinci pierderi se ridică la 17 milioane de dolari.

Legate de: Gate.io amenință cu acțiuni legale împotriva zvonurilor

În weekendul din 4 iunie, un hacker a preluat controlul asupra telefonului mobil deținut de avocatul pro-XRP (XRP) John Deaton. Contul de Twitter al lui Deaton a fost folosit ulterior pentru a vinde jetoane LAW.

La scurt timp după tweet, Deaton și conturile care îl reprezintă au avertizat utilizatorii despre hack și au sfătuit să nu investească în criptomoneda.

Revista: AI Eye: 25.000 de comercianți pariază pe ChatGPT Stock Picks, AI sucks at Rolling the Dice și multe altele