Un grup de supraveghere a cerut o anchetă cu privire la donațiile politice ale lui Sam Bankman-Fried, susținând că fostul CEO FTX a recunoscut că a dat zeci de milioane republicanilor sub masă, încălcând legea federală.

Cetăţenii pentru Responsabilitate şi Etică din Washington (CREW) au prezentat plangeti cu Comisia Electorală Federală (FEC) pe 8 decembrie, citând comentariile făcute de Bankman-Fried într-un comunicat din 16 noiembrie. interviu cu vloggerul de criptomonede Tiffany Fong lansat pe Youtube pe 29 noiembrie.

CREW a sugerat în plângerea lor că donatorii bogați profită adesea de cetățean unit hotărârea de a se sustrage legilor federale de dezvăluire prin utilizarea intermediarilor și susținând că nu știau unde au ajuns fondurile, dar admiterea lui Bankman-Fried neagă această negare plauzibilă. După cum subliniază vicepreședintele și consilierul principal CREW Donald Sherman:

Bankman-Fried spuse cu voce tare partea liniștită. El a recunoscut că a încălcat legile federale menite să se asigure că americanii au transparență în alegerile de finanțare și acum trebuie să fie tras la răspundere”.

CREW a cerut FEC să investigheze încălcarea și să ia orice măsuri suplimentare care sunt adecvate, cum ar fi trimiterea chestiunii către Departamentul de Justiție pentru urmărire penală.

Grupul l-a acuzat pe Bankman-Fried de „încălcări directe și grave ale Legii federale privind campaniile electorale”, care impune dezvăluirea donațiilor politice de peste 200 de dolari pe an.

Legate de: Bankman-Fried de la FTX pentru a face față investigației privind manipularea pieței, intervine Do Kwon

În interviul din 16 noiembrie cu Fong, Bankman-Fried a susținut că „a donat aproximativ aceeași sumă ambelor părți”. Din moment ce el a fost al doilea cel mai mare donator al democraților, potrivit secrete deschiseaceste donații „întunecate” par să implice o sumă substanțială de bani.

„Toate donațiile mele republicane au fost obscure”, a remarcat SBF, înainte de a adăuga:

„Motivul nu a fost din motive de reglementare, ci pentru că reporterii înnebunesc dacă donați republicanilor, toți sunt super liberali. Și nu am vrut să am această luptă.”

Bankman-Fried a fost într-un turneu de scuze de la căderea ei din grație, făcând o varietate de apariții publice, inclusiv interviuri cu The New York Times DealBook Summit, Good Morning America și o mulțime de sloturi pe Twitter.

El a susținut în repetate rânduri că efectuează aceste interviuri împotriva sfaturilor avocaților săi, care l-au sfătuit să tacă și să nu spună nimic pentru ca comentariile lui să-l pună în necazuri.