Amber a finalizat o nouă rundă de finanțare în Seria C de 300 de milioane de dolari, condusă de firma de capital de risc axată pe blockchain Fenbushi Capital US, firma Anunțat pe Twitter pe 15 decembrie.

Noua rundă de finanțare vine în momentul în care Amber a decis să întrerupă finanțarea anterioară din seria B și să continue cu seria C din cauza prăbușirii FTX.

Înainte de falimentul FTX, Amber era în curs de finalizare a unei extinderi a Serii B la o evaluare de 3 miliarde de dolari. După cum sa raportat anterior, compania plănuia să strângă 100 de milioane de dolari ca parte a finanțării din seria B, cu scopul de a finaliza runda în ianuarie 2023. La jumătatea lunii decembrie 2022, Amber a strâns 50 de milioane de dolari în rundă.

Cea mai recentă finanțare Fenbushi este destinată să ajute Amber să abordeze unele dintre „reducerile semnificative” ale produselor specifice Amber ca urmare a implicitului FTX, a spus firma.

„De aceea am reacționat rapid pentru a ne ajusta strategia de strângere de fonduri”, a spus Amber, adăugând că, de asemenea, compania își va reduce eforturile de consum în masă și „liniile de business non-core” pentru a se concentra pe afacerile de bază. Ca atare, Amber a abandonat planurile de extindere în Europa și Statele Unite și a abandonat, de asemenea, unele proiecte legate de metavers.

Amber a reiterat că contagiunea FTX nu a afectat operațiunile de zi cu zi ale companiei, în ciuda faptului că Amber deținea aproximativ 10% din capitalul său total de tranzacționare în FTX la momentul prăbușirii acesteia.

Legate de: Fostul președinte al FTX US caută finanțare de 6 milioane de dolari pentru a lansa un startup de criptomonede

Compania a mai menționat că a fost nevoită să concedieze unii angajați din cauza contagiunii FTX: „Nu au fost decizii ușoare și, din păcate, a trebuit să ne luăm rămas bun de la mulți dintre excelenții noștri colegi”. Potrivit unor rapoarte, Amber a concediat mai mult de 40% din personalul său în septembrie și decembrie 2022.

În ciuda abandonării planurilor de extindere și a concedierii de personal, Amber nu a renunțat la ambițiile sale de achiziție. Pe 14 decembrie, Amber a achiziționat platforma criptografică din Singapore Sparrow Holdings pentru o sumă nedezvăluită.

Firma de tranzacționare de criptomonede Amber Group ia măsuri pentru a atenua consecințele expunerii la tranzacționare la schimbul eșuat FTX prin strângerea proactivă de noi fonduri.